Hoe yoga je veiligheid kan geven

Bewustwording, Yoga

Op zondag 15 oktober geef ik een yoga & meditatie workshop met als thema Veiligheid. Je vraagt je misschien af wat yoga te maken heeft met veiligheid. In dit blog vertel ik je er alles over!

We kennen allemaal wel momenten dat we ons onveilig voelden. Toen we klein waren of meer recentelijk. Als deze momenten veel indruk hebben gemaakt, kunnen de gevoelens als het ware vast blijven zitten in het lichaam. Dit kan als trauma zijn, maar ook als lichter, meer onbestemd gevoel.

Oude gevoelens van onveiligheid kun je ontladen met speciaal daarvoor bestemde yogahoudingen. Deze houdingen werken diep in het lichaam door, tot aan het onderste punt van je staartbeentje. Daar wordt door de yoga op een gegeven moment een anker van veiligheid voelbaar.

Yoga, zoals het bij Devotie wordt gegeven, maakt een diep gevoel van veiligheid bewust. Uiteindelijk wordt dit een blijvend en moeiteloos gevoel van zelfvertrouwen en kracht, dat vanaf je staartbeentje omhoog komt. Deze opwaartse energie draagt jou en maakt voorheen lastige keuzes opeens helder.

Hand in hand met dit subtiele gevoel van gedragen worden, gaat het inzicht dat je het lichaam niet bent. Ervaren dat je bewustzijn, liefde of een ziel bent (hoe je het ook wil noemen) geeft een onvoorwaardelijke veiligheid. Want hoe zou dit tijdloze en vormloze wat jij werkelijk bent ooit aangevallen kunnen worden?

Dat we het lichaam niet zijn gaat ons mentale begrip te boven. Dat is ook logisch, want het verstand hoort bij het lichaam. Yoga maakt het feit dat je geen lichaam bent, maar een lichaam hebt, voelbaar. Dan pas krijgt het betekenis. En dan ervaar je hoe dit inzicht, steeds dieper beleeft, alles in je leven lichter maakt.

Liefs,
Sam

 

Vorig bericht
Op yogareis naar India
Volgend bericht
Leer genieten als een yogi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.