Wat betekent het om vrij te zijn

Wat betekent het om vrij te zijn?

Een gevoel van vrijheid kan niet in stand worden gehouden door ongelimiteerde mogelijkheden in wereldse zin. Wanneer je alleen uiterlijke vrijheid bezit, zoals wat men financiële vrijheid noemt of een lege agenda, raak je alsnog verstrikt in je eigen gedachten. Je kunt dromen van locatie onafhankelijk werken, ‘financiële vrijheid’ of een wereldreis, maar volledige vrijheid ervaren is onmogelijk als je gevangen zit in je eigen hoofd. Wat betekent het dan om vrij te zijn?

Je gedachten en emoties doen het gevoel van vrijheid verstommen als je ego blijft vasthouden aan gedachten die als een donkere sluier over je leven en zelfbeeld heen hangen. Uiterlijke vrijheid zorgt er immers niet voor dat je je niet meer leeg, eenzaam, ontevreden, onzeker, gefrustreerd, afgewezen, schuldig, geïrriteerd, verdrietig, zwaar, gespannen, verdoofd of moe voelt. 

Door die innerlijke verstoringen voel je je alsnog allesbehalve vrij, noch ervaar je de bijbehorende vreugde. Hoe mooi je leven er op papier wellicht ook uitziet. Je kunt jezelf net zo goed hatelijk toespreken op een berg in Thailand als je hier doet. Je kunt niet wegrennen voor de emoties die je voelt over je verleden, die halen je altijd in. Dus voordat je vlucht in dingen buiten je, vraag je eens af aan welk gevoel en welke gedachte je wil ontsnappen. 

Als je die pijnlijke gevoelens en gedachten helemaal kunt zien en toelaten, dan besef je dat ze niet waar zijn en kun je ze transformeren naar liefde. Dan mag je nog steeds lekker naar Thailand als je daar zin in hebt, maar dan is het tenminste geen vluchtactie die gedoemd is te mislukken. En dan hoef je niet zoveel moeite te doen voor die paar vluchtige momenten van vrijheid die de uiterlijke wereld biedt (zoals een vakantie).

Dan komt er ruimte binnenin jou voor een duurzaam gevoel van vrijheid, die onafhankelijk is van je levensomstandigheden. Dan kun je telkens genieten van een gevoel van bevrijd zijn. Ja, ook als je mailtjes aan het typen bent op kantoor, in de trein zit, of tijd doorbrengt met vrienden en familie. Elk gevoel van beperkt zijn of vastzitten lost dan op. De wereld is dan net een grote speeltuin, waar jij blij je rol in speelt, maar niet door gebonden bent.

Ik heb Devotie opgericht om deze innerlijke vrijheid binnen handbereik te brengen voor iedereen die dit wenst. Bij Devotie leer ik je de handvatten om jezelf telkens te bevrijden van alles wat jou misschien in de weg zit vanbinnen. Omdat ik uit ervaring weet hoe onschatbaar waardevol en diep vervullend die innerlijke vrijheid is!

Ook ervaren wat het betekent om werkelijk vrij te zijn? Lees meer over Devotie Academy of neem gerust contact met mij op.

Liefs,
Sam

Vorig bericht
De waarheid over spiritueel Instagram
Volgend bericht
Mijn ervaring met Een Cursus in Wonderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.