Een Cursus in Wonderen

Ik zal geen waarde geven aan wat geen enkele waarde heeft

Een Cursus in Wonderen

In dit blog bespreek ik de centrale boodschap van les 133 van Een Cursus in Wonderen: ‘Ik zal geen waarde geven aan wat geen enkele waarde heeft’. Aan de hand van een aantal citaten uit les 133 geef ik toelichting bij de betekenis van de les. Niet bekend met ‘de cursus’? Een Cursus in Wonderen is een gids voor innerlijke transformatie. Dit krachtige gedachtegoed is het fundament van Devotie. Lees ook mijn blog over mijn ervaring met Een Cursus in Wonderen. Je kunt ook de gehele tekst van les 133 lezen.

Jij vraagt niet te veel van het leven, maar veel te weinig. Wanneer je toestaat dat jouw denkgeest wordt aangetrokken tot lichamelijke aangelegenheden, tot dingen die je koopt, tot aanzien zoals de wereld dat waardeert, vraag je om verdriet, niet om geluk. 

Deze cursus doet geen poging het weinige dat je hebt van jou af te nemen. Hij probeert niet utopische ideeën in de plaats te stellen van genoegens die de wereld bevat. Er zijn geen genoegens in de wereld.

Wat is een Cursus in Wonderen / Course in MiraclesDe Hemel zelf wordt bereikt met lege handen en een open denkgeest, die met niets komt om alles te vinden en er als het zijne aanspraak op te maken. We zullen proberen deze staat vandaag te bereiken, waarbij we zelfmisleiding afleggen en eerlijk bereid zijn alleen daaraan waarde te verlenen wat echt waardevol en werkelijk is.

Houd jezelf vandaag voor:

Ik zal geen waarde geven aan wat geen enkele waarde heeft; alleen wat waarde heeft, zoek ik, want alleen dat wens ik te vinden.

De Hemel is een ervaring die in jouw denkgeest bewaard is gebleven, niet een verblijfsplaats buiten je waar je na het afleggen van het lichaam wel of niet recht op zou hebben. 

Deze les spoort je aan de Hemel te zoeken waar deze is: binnenin jou. Dat vereist logischerwijs wel dat je stopt met zoeken in de wereld buiten je.

De Cursus wil overigens niet zeggen dat je nooit iets leuks voor jezelf zou mogen kopen. Het probeert je alleen te behoeden voor de teleurstelling die volgt, wanneer je (onbewust) denkt dat geluk daarin ligt. 

Vraag jezelf eens eerlijk af: Waar verleen ik tegen beter weten in waarde aan? Waar zoek ik naar geluk? Waar zoek ik naar genot en vind ik enkel pijn?

Liefs,
Sam

Vorig bericht
Wat is transformatie nu eigenlijk precies?
Volgend bericht
Leven als een yogi – what not to do volgens de yama’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.