beginnen met mediteren in Amsterdam

Beginnen met mediteren? Lees deze tips!

Meditatie, Tips

Veel mensen hebben weleens een poging gedaan om te mediteren. Vaak lukt het niet hier een gewoonte van te maken of stagneert men in progressie. Wil je beginnen met mediteren of ben je toe aan de volgende stap? Lees dan mijn tips voor een transformatieve meditatie practice! 

Overigens is wat wij meditatie noemen, eigenlijk een voorstadium daarvan. De technieken die wij kennen als meditatie, zijn eigenlijk een beoefening van ‘dharana’ of ‘concentratie’. Pas na een periode van beoefening kun je in een staat van ‘meditatie’ of ‘dhyana’ geraken. Aldus de yogafilosofie.

Hierbij mijn tips als je wilt beginnen met mediteren:

1. Kies (ook) een authentieke meditatietechniek en niet (alleen) een geleide meditatie via een app. Anders word je afhankelijk en loop je het risico dat je ‘meditatie’ stagneert in diepgang of gewoon weer een poging is om jezelf af te leiden van je innerlijke wereld.

2. Zoek een leraar. Zonder leraar ga je afhaken of vastlopen. Je zult dan stoppen als het moeilijk wordt. Bovendien helpt mediteren in groepsverband je energetisch enorm.

3. Zorg dat je hoofddoel ‘bewustwording’ of ‘wakker worden’ is. Als je bijvoorbeeld een doel stelt als ‘meer rust in m’n hoofd’, ga je het gevoel hebben dat je het niet goed doet op dagen dat je gedachten druk zijn en ga je je verzetten tegen wat is.

4. Zorg dat je je eerste en tweede chakra recht onder je hebt. Wees goed ondersteund door kussens, opdat je op je perineum zit en iets naar de voorkant van je zitbotjes leunt. Ik zie zoveel mensen in kleermakerszit zitten met een afgesloten bekken en een gebolde rug. Zo zonde!

5. Vergeef jezelf direct als je het een periode niet hebt kunnen opbrengen. Bewustwording is niet makkelijk. Pak het gewoon weer op als je bent afgedwaald en maak er geen punt van.

Wil je beginnen met meditatie of eindelijk de diepgang ervaren waarvan je weet dat het mogelijk moet zijn? Dan kan Devotie Academy een uitkomst voor je zijn.

Verder lezen? Bekijk mijn blog met tips om een authentieke yoga leraar te vinden!

Liefs,
Sam

Vorig bericht
Hoe ik mijn perfectionisme tackelde
Volgend bericht
Wat is transformatie nu eigenlijk precies?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.