HI, IK BEN SAM.

Devotie betekent voor mij een levenshouding van liefdevolle toewijding. Leven vanuit je hart. Toen ik begon met yoga in 2015, leefde ik als uitbehandelde PTSS patiënt echter vooral vanuit angstige wilskracht. Mijn yoga leraren hebben een nieuwe wereld voor me geopend.

Nu voelt het leven onvergelijkbaar veel lichter aan. Ik ben zeker nog niet verlicht, maar nu ik weet hoe ik telkens contact kan maken met mijn innerlijke veiligheid, heb ik een stevig fundament voor geluk. Sinds kort ervaar ik zelfs een regelmatige gloei van liefde in mijn hart.

Nu wil ik de kracht van de yogafilosofie doorgeven aan individuen, verloofde stellen en bedrijven. Innerlijke veiligheid en liefdevolle toewijding zijn immers de basisingrediënten van een betekenisvol leven, huwelijk en carrièrepad.

Ik gun iedereen een vervuld hart. Daarom heb ik Devotie opgericht.

Hoe krijg je zelfliefde

ॐ असतो मा सद्गमय ।
तमसो मा ज्योतिर्गमय ।
मृत्योर्मा अमृतं गमय ।

Van onwaarheid, leid mij naar waarheid
Van duisternis, leid mij naar het licht
Van dood, leid mij naar onsterfelijkheid

Wat is een Cursus in Wonderen / Course in Miracles

Mijn visie

Met Devotie Academy draag ik het hart van de yogafilosofie uit. De yogafilosofie sluit naadloos aan bij Een Cursus in Wonderen. De praktische toepasbare (levens)lessen uit dit geschrift dienen als leidraad voor Devotie Academy. Vanwege het westerse taalgebruik is de Cursus beter te volgen voor ons dan Indiase geschriften.

Ik vind het ook ontzettend belangrijk om uit te dragen dat spiritualiteit gaat over verantwoordelijkheid nemen voor je gedachten. Wanneer je dat doet, zal je telkens meer bewust, helder en ‘wakker’ worden en dat ook uitstralen.

Er zijn veel new age spirituele gebruiken die eigenlijk juist vermijdings- of vluchtgedrag zijn. Dit soort spiritual bypassing vindt niet plaats bij Devotie, het is immers de bedoeling dat je wakker wordt en niet zweverig.

Mijn leven

Ik ben opgegroeid in Amsterdam en woon nu met mijn verloofde Timothy en onze terrorkat Kali in de Stadionbuurt. Mijn achtergrond ligt in rechten & kunstgeschiedenis. Naast Devotie werk ik als Regulatory Officer bij Knab bank. Een goede spirituele leraar staat tegenwoordig wat mij betreft met beide benen in de samenleving! Verder ben ik ook dol op het ballet, hiken in de bergen en minimalisme.

Wat anderen over mij zeggen

Mijn opleiding

In 2015 ontdekte ik Transformatieve Yoga en sindsdien ben ik een toegewijd beoefenaar. De yoga brengt alles wat op angst gebaseerd is naar liefde. Het is een methode om jezelf vrij te maken van gedachten, emoties, herinneringen en situaties die jou niet (meer) dienen.

Ik heb na vijf jaar opleiding het docentendiploma ontvangen en ik gaf al een aantal jaar yogales in Amsterdam voordat ik Devotie oprichtte. Tijdens mijn opleiding ben ik ook in Nepal en India geweest voor intensieve studie in meditatie en yoga. Ook heb ik een cursus ayurvedische en shiatsu massage voltooid.

Aan het einde van mijn opleiding ben ik in retraite gegaan voor het prana proces. Dit proces maakt je klaar voor een grote sprong in de menselijke evolutie: leven van prana. Het proces omvat ook een diepgaande zuivering van angst uit je lichaam en denkgeest, wat voor mij van onschatbare waarde is geweest. Op naar verlichting!

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Verlichting en persoonlijke groei Amsterdam

Spiritualiteit gaat over jezelf wakker schudden. Dit vraagt radicale eerlijkheid naar jezelf over wat je voelt en denkt.

Pas dan kom je weg uit de slaperige sleur van het dagelijks bestaan, naar de diepere waarheden van het leven.