Traditionele yoga Amsterdam

Hoe vind je een authentieke yoga leraar?

Tips, Yoga

Een authentieke yoga leraar is iemand die de wijsheid van het aloude yoga pad uitdraagt. In deze blog geef ik 7 tips om door de mainstream yoga heen te kunnen prikken en een leraar te vinden die jou kan begeleiden bij innerlijke transformatie.

Een authentieke yoga leraar (m/v):

  1. Geeft de transformatie door die hij zelf doorgemaakt heeft. Dit betekent niet dat je leraar verlicht moet zijn, maar wel dat hij zelf langere tijd zelf leerling is geweest voordat hij begon met lesgeven.
  2. Doceert vanuit inzicht en niet vanuit boekenkennis. Iemand kan alle boeken die er zijn hebben bestudeerd, als hij de leringen niet heeft toegepast, zijn er geen spirituele vorderingen waar je van kunt leren.
  3. Is niet per se iemand met een ‘spiritueel’ uiterlijk of Indiase afkomst. Laat je niet afleiden door de kleding die iemand draagt of de foto’s die iemand post. Let liever op het gevoel dat iemand je geeft.
  4. Onderwijst yoga als spiritueel pad, met de bijbehorende emotionele ontladingen en verandering van denkwijze. Yoga is geen sport. Yoga is allereerst mentaal, emotioneel en energetisch, dan pas fysiek.
  5. Geeft jou veel persoonlijke begeleiding en stelt je op je gemak. Je yoga houdingen worden gecorrigeerd, er wordt voor een veilig gevoel gezorgd en er is aandacht voor eventuele emoties of vragen.
  6. Spreekt leerlingen aan op ‘spiritueel shoppen’. Om verder te komen op een pad, moet je ‘eenpuntsgericht’ zijn. Als je elke week een andere yogales, meditatievorm, ceremonie of ritueel doet, kom je nergens.
  7. Belichaamt Liefde tijdens het lesgeven en niet ego. Een echte leraar vindt zichzelf niet speciaal en is niet een lifestyle aan het verkopen. Hij weet dat hij enkel een kanaal voor Liefde is. Hij is dus bescheiden.

Hopelijk heb je wat aan deze tips als je een authentieke yoga leraar zoekt bij jou in de buurt! Woon je in de omgeving Amsterdam? Dan zou je Devotie Academy kunnen volgen, het yoga pad voor innerlijke veiligheid. Lees meer over mij en mijn visie op yoga via de Over mij pagina.

Neem gerust contact met mij op bij vragen!

Liefs,
Sam

Vorig bericht
Mijn ervaring met Een Cursus in Wonderen
Volgend bericht
Vertrouwen: hoe doe je dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.